Lov rundt Pil og Bue i Norge

Siden det noen ganger har oppstått utrivelige situasjoner med politiet i Tønsberg er det viktig at aktive bueskyttere i Norge kjenner til lovverket rund det i Norge. Politiets Våpenkontor svarte slik:

Hei!

Øst politidistrikt har videresendt din henvendelse vedrørende lovverk rundt buer til oss, da Norsk Langbuelag har adresse Tangen her i Innlandet politidistrikt.

Buer er ikke regnet som skytevåpen og faller derfor utenom våpenlovens virkeområde, jf. punkt 1 i våpenforskriften § 1-5. Det betyr at de er i fritt salg, og det er ikke lovfestede regler for hvordan de bl.a. skal transporteres. I og med at buer faller utenfor våpenlovens virkeområde, er de ikke gjenstand for politiets vurdering.

dine forespørsel fra Armbrøst produsert før 1900 er fritatt fra løyveplikt, jf. våpenforskriften § 2-3:

Med vennlig hilsen

Eva Pettersen

Rådgiver

Fag- og opplæringsansvarlig (FOA), våpenforvaltning

FUF – Bevillingsseksjonen

Innlandet politidistrikt

Felles enhet for Utlending og Forvaltning

Tlf: 488 62438 / 62 53 90 00

E-post: eva.pettersen@politiet.no

www.politi.no

Så hvordan skal vi forholde oss? Skal vi gå rund med opp strenget bue og piler i kogger bare fordi vi kan? Det vil neppe bedre situasjonen og bare provoserer flere slike sammenstøt med politi og i verste fall en endring i lovverket som gjør buer til våpen. Skal vi liste oss rund som kriminelle, fra skygge til skygge, prøver å ikke ble sett? Garantert ikke! Folk må lære å tåle at vi kan gå rund med bue avstrengt. De fleste havner ikke i denne situasjonen, siden utstyret blir lagt i biler og transportert med dem, men noen har ikke denne muligheten. Etter min mening, så er det beste å snakke med folk direkte og vennlig, når man oppdager at noen er redd. Filen er vedlagt som PDF og kan brukes i en samtale med politi.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.